zondag 25 januari 2015

kerst en nieuw

De sint is nog maar weg of daar staat de kerstman al...

Zoals elk jaar is het een thema met veel geheimen...ssttt je nieuwjaarsbrief nog niet verklappen, we maken een kadootje maar ...., een pakje onder de kerstboom ( wat zou er in zitten)
Wij hebben hard ons best gedaan om leuke dingen te maken, maar het was niet zonder gevaar.

Zo hebben wij onze nieuwjaarsbrief gemaakt met kaarsvet van een brandende kaars en daarna met ecolinespuitjes een achtergrond gemaakt. We moesten druppels laten vallen op ons blad die in het licht net sterretjes zijn.
 
 
We maakten mooie glaasjes voor de theelichtjes door wol om een potje te plakken en dan te spuiten in zilver, wit en fluo-geel. Als alles droog is mag de wol eraf en heb je baantjes waar het licht doorschijnt.
 
 We maken met doeken een donkere kamer waar we met allerlei lichtjes experimenteren. Een lichtgevend spook, sterren die oplichten, knipperlichtjes, zaklampen die we moeten opwinden....
In dat hoekje kon je een muis horen lopen, zooo stil.


We schilderen ook bij kaarslicht met lichtgevende verf spookjes en geven ze dan twee ogen.Ook onze boekenhoek was aangepast aan ons thema licht en donker. We hadden twee grote dozen met een sterrenhemel van lichtjes. Zo hadden we een gezellig hoekje waar we rustig boekjes konden lezen. En je zou verbaasd zijn hoe graag ze in dat hoekje vertoeven.

We versieren onze boom met ballen en slingers en leggen er pakjes onder. We spelen ook een wiskundig spel met die pakjes . Sorteren op grootte, kleur, van groot naar klein en omgekeerd..

We vertellen het verhaal van welterusten kleine beer en heel veel slaapverhaaltjes.maar we vertellen natuurlijk ook over de kerstman en zijn rendieren en hoe papa beer niet van de melk en koekjes kan blijven die mama voor de kerstman heeft klaargezet.

Maar het allerleukste was kadootjes openmaken en de pyamafuif. Grappig hoe alle kleuters ervan genoten om eens in hun pyama naar school te komen. dolle pret!

dansen op de banken Andres en Riyad menen het!
Hup met die beentjes Maren en Tianaen ook Roos heeft plezier
Wow Merijn

Ona is aan het zwieren


even uitblazen op veilige afstand


jarigen van de maand

hiep hiep Nila is drie!!


en ook Ona is drie. Dank u wel voor het mooie boek!