zaterdag 7 maart 2015

Muziek

Met muziek zitten we aan een thema dat iedereen nauw aan het hart ligt. Elk kind en elke volwassene geniet wel op zijn manier. En genoten hebben we.
We hadden regelmatig bezoek van een papa die muziek speelde of gingen zelf op huisbezoek naar een echte muziekstudio.
De kleuters brachten ook ongelooflijk veel instrumenten mee.....We leerden over hoge tonen en lage tonen, snel spelen en traag spelen, luid en stil.... We speelden dirigentje aan de hand van partitures met eerst juf als dirigent en dan de kleuters.
En af en toe ook eens een stilte prent waarbij de kleuters muisstil moesten zijn.

We keken naar verschillende filmpjes van muziekinstrumenten en moesten soms ook alleen luisteren en dan raden welk instrument het zou kunnen zijn. De favoriet was toch wel de contrabas.We lazen het verhaal van muis speelt muziek en ontmoeten weer zijn beste vrienden.  En ook Olifant en krokodil zijn van de partij.En Nijntje die vormt ook een orkest.Elke dag mochten twee kleuters de cd-medaille meenemen naar huis om daarna de lievelingscd van mama en papa mee te brengen naar school. De ene keer dansten we op een van de liedjes, de ander keer luisterden we ook naar de mooie teksten. En raar maar waar, er waren ook ouders die blijkbaar fan zijn van kapitein Winokio.we knutselden onze eigen instrumenten met keukenrollen en staken er graantjes , rijst en belletjes in. Zo maakten we schudkokers


En maakten klankschilderijen...


We maakten zelf veel muziek...en gingen naar een echte studio bij Otto thuis. Zijn papa heeft daar een drumstel staan en heel wat mengapparatuur. En speelt ook nog verschillende instrumenten.

We hadden in onze klas de papa van Julia op bezoek die trompet speelde en de papa van Edith ( klas juf Natalie) die viool speelde.


En ook de papa van Merijn kwam spelen samen met Merel. Merijn zijn grote zus. En we waren allemaal verrast dat ook Merijn al Trombone leert spelen. Waaaaaw.

Merel

Ook de papa van Finn kwam zijn instrument voorstellen en weerom mochten de kleuters eens testen of zij er ook een deuntje uitkrijgen.


 Trompet spelen ... makkie hé. Euhm niet dus...


Van zoveel muziek wordt je dus wel instant vrolijk.....

Met dank aan de papa's die in onze klas hun instrument kwamen voorstellen!!!